16 apr. 2021

Expozitia de design vestimentar si bijuterii „Russian Empire” la Ulldecona (Spania)


Simezele primăriei din Ulldecona găzduiesc începând de astăzi 2 aprilie până în 18 apriliie 2021 expoziția de design vestimentar și bijuterii „Russian Empire”.

Articol preluat din revista robarna

Patru creatoare își pun laolaltă lucrările sub umbrela unei teme generoase Russian Empire. Piesele de vestimentație și bijuteriile originale manufacturate în stilul vechii curți imperiale ruse au fost alese de custodele expoziției să reprezinte propunerea culturală românească a primăverii în Catalunya.

„Splendoarea acelor timpuri impresionează până în ziua de astăzi astfel că tema s-a convertit în sursa de inspirație pentru colecția „Russian Empire”, una care amintește despre cultura populară rusă veche” afirmă curatoarea expoziției Laura Cătălina Dragomir.

 
Lili Nicolau / LilyDesign „Regăsirea în motivele tradiționale transpuse/pictate pe materiale naturale și completate cu bijuterii ceramice în ținute care să facă unice aparițiile celor care le poartă. Diversitatea de modele, culori, legatura cu istoria reprezinta o provocare si ma inspira."
 

  Orieta Dimadi a absolvit Facultatea de Relații Economice Internaționale, deci e, teoretic, economist, dar „nu mi-am gasit niciodată locul acolo”. A făcut însă in paralel cu facultatea, cursurile de design vestimentar la Școala Populară de Artă din Constanța, cu o profesoară deosebita, de la care a deprins tehnicile esențiale care, pentru ea, sunt baza a tot ce a construit ulterior.

Erika Fodor „Prietenia cu Orieta, m-a inspirat să creez rochii în stilul baroc, asortate bijuteriilor create de ea. Așa a luat naștere colecția Russian Empire, o colecție cu care debutez și care sper să fie de bun augur”

Steliana Matac a absolvit Liceul Economic, profil contabilitate și, după șase ani de activitate în domeniu, a decis că adevarata sa vocație nu erau cifrele ci creația artistica: pictura, handmade-ul. Și-a deschis o firmă specializată pe decorațiuni și, de o bună perioadă de timp, confirmă alegerea făcută, spre bucuria clienților și aprecierea colegilor artiști.

Player video
00:00
00:00

layer video

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu