28 oct. 2022

Am inceput Russian Empire Collection - editia a-III-a

 

 

Anul asta editia a3a a colectiei Russian Empire - the last ball - va fi completata de o carte scrisa impreuna cu Laura Catalina Dragomir, o carte despre design si istoria costumului si a bijuteriilor de curte, in special in perioada ultimului Tar.

Aceasta editie este inspirata dupa costumele fabuloase prezentate la balul din Februarie 1903, gazduit in Palatul de Iarna din St. Petersburg (devenit Muzeul Ermitaj). Acolo urma sa aiba loc ultimul dans al Rusiei tariste, cel mai opulent bal din vremea lui Nicolae al doilea, cu 400 de invitati purtand costume luxoase in stil rusesc, inspirate din moda vestimentara a traditionalului secol al VII-lea in Rusia.  

Balul medieval din 1903 „Toți am apărut în haine de curte din secolul al XVII-lea”, așa și-a amintit Marea Ducesă Olga Aleksandrova, sora cea mai mică a lui Nikolai al II-lea de evenimentul extraordinar, așa-numitul le bal d. 'hiver care a avut loc în iarna lui 1903 la Sankt Petersburg. Prilejul de două zile, precedat de pregătiri și repetiții elaborate, a început la Palatul Ermitaj pe 11 februarie  și a continuat cu un bal costumat la Palatul de Iarnă pe 13 (26) februarie. „Ce frumos arăta gala plină de oameni ai Rusiei antice”, a scris țarul rus despre această zi în jurnalul său. (The Ritual Culture of Late Imperial Russia: Performing the Middle Ages by Yelena N. Severina)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu