Ieri am inventat aceasta reteta :), de aceea la compozitie nu am cantitatile exacte. Data viitoare le voi masura, pana atunci puteti pune ochiometric.
Si.... Joan Baez
Aluat
Se face mai intai o maia din
250ml apa calduta
1lingurita zahar
1lingura sare
150g faina
25g drojdie
Se lasa la crescut 15-20min, dupa care se adauga
5linguri de ulei
cca 350gr faina
Se framanta un pic si se lasa sa se odihneasca vreo 10 min.
Se imparte in 2, din fiecare gramajoara se intinde o foaie mare cam de 3mm grosime.
Pe foaie se intinde jumatate de compozitie, apoi se ruleaza si se taie rulada in feliute,
pe care le strangem un pic la baza sa iasa ca niste trandafiri.
Se pun in tava la distanta de 2-3cm, sa aiba loc sa creasca.
Compozitia:
fulgi de ovaz
nuci/migdale/seminte de floarea soarelui/alune
cacao
zahar
ulei
apa
un praf de sare
Primele doua ingrediente se dau prin rasnita, apoi se amesteca totul.
Se obtine o crema ca umplutura de la cozonaci.
Yammmy yammmmy! :)
Si.... Joan Baez
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu