11 dec. 2016

Pulovarul cu Pisici

    



El este Persica, iar pulovarul de mai jos ii este dedicat lui.

Este un fel de 'columna lui Persica', o adevarat  epopee, realizata manual, cu andrelele de 3,5, a tuturor escapadelor diurne  ale motanelului meu .

Caci stiti, Persica doarme cu mine in patuc, ar manca doar cascaval si conserve de iepuras si bibilica, ii place sa se catare in brad, pe gard, pe stiva de lemne, peste tot, dar cel mai mult si cel mai mult ii place sa se joace cu Latosu'. 

Acum ca ati aflat sursa de inspiratie, sa va prezint si capodopera:




  Orice se poate spune despre mine, dar ca sunt o virtuoasa a tricotatului sigur, nu.   Acest pulovar l-am inceput practic acum un an. Inainte de revelionul din 2016 - ca de dragul lui nici nu vroiam sa ma mai duc in vacanta!!! :) Nu, nu sunt o virtuoasa in ale tricotatului, dar ma entuziasmeaza sa incep, apoi imi place sa traiesc magicul sentiment al unui proiect incheiat. 

Acesta e primul meu pulovar incheiat cap-coada de mine :). L-am inceput intr-o joaca, mi-a placut ideea de a imbina multe, multe culori. Unii spun ca e un model greu, dar sincer, pentru mine e mai grea monotonia,  asa ca nu mi-a fost greu deloc. 

Fiind prmiul are si  multe greseli, pe care o sa vi le spun sa nu faceti la fel ca mine. 
Desi aici pe blog pulovarul barbatesc cu maneca raglan este inaintea acestuia, totusi acela a fost de fapt al doilea, pentru ca l-am  inceput dupa acesta: Dupa ce m-am confruntat cu ceva necunoscute, m-am dus si m-am documentat si l-am inceput pe acela barbatesc, pe care l-am si terminat fara probleme. Eram deja experimentata si documentata.  Acum pot spune ca daca vreti sa faceti un pulovar cu maneca raglan eu recomand sa incepeti de sus. Iese mult mai usor, cade mult mai bine.
 Pe  acesta l-am inceput de jos, am lucrat separat fetele, spatele, le-am cusut, apoi manecile le-am inceput de sus. Asta de teama ca nu voi reusi o imbinare perfecta daca le incepeam si pe ele tot de jos.

Greselile mele:

In primul rand, l-am facut prea scurt. Ar mai fi mers 10-15cm

 Cand am crescut la fete, am crescut si in lateral si pe mijloc. Mare prostie. Se creste numai pe lateral, niciodata pe mijloc unde va veni fermoarul. Pentru ca altfel cand punem fermoarul va face valuri.

Apoi la imbinarea firelor trebuie sa aveti grija. Ele trebuie rasucite cand firele nu pleaca in diectii diferite, pentru ca altfel ramane un fel de gaura. Nu stiu sa explic dar sigur sunt tutoriale despre asta. De exemplu la modelul de pe dungulite nu e problema, dar la pisici sau la labutele de pe maneca acolo firele trebuie rasucite inainte sa schimbam culoarea.

In rest e bine, combinatia de culori e un pic psihedelica.. :) si daca nu as fi facut aceste cateva greseli mari l-as fi considerat un proiect chiar reusit. :)






Diagrama si mai multe detalii le gasiti aici